Reklám videó

A reklám videó kategóriában három fő típust különböztethetünk meg a reklám videó célja alapján. Bár ezek a videó típusok papíron nagyon strictnek és egyértelműnek tűnnek, a valóságban keverednek.

RÖVID IMÁZS VIDEÓ

Mi a célja a rövid imázs videónak: érzelmi én megszólítása, érzelem közvetítés, figyelemfelketés.

Mitől lesz hatásos egy rövid imázs videó: ezekben a reklám videókban nagyon fontos az ütős, megfogó kezdés a néző megtartása végett. Erre a részre igyekszünk mindig az adott célközönség számára megfelelően valami látványos montázst, felvételt vágni. (pl: Priscapac Imázs legeleje). Ezután a nézőt a kívánt környezetbe helyezzük, hogy átélje ő is a rekámozott szolgáltatás légkörét, a termékhez kapcsolt érzéseket. (pl: Csepel Evezős Klub reklám videó). A videó végén pedig a néző megtartására koncentrálunk, egy konkrét cselekedetet kérünk vagy sugalmazunk felé. (pl: Priscapac Imázs legvége)

A képen túl: egy jó videó kép és hang egysége. A hang alatt zenéket és hang effekteket értünk. A zeneválasztás mindig az adott témának megfelelően történik, mi a reklám videó témájához és az átadni kívánt érzéshez “passzoló” zenékből összeállítunk egy listát és Ön kiválaszthatja közülük a legszimpatikusabbat. A zenék és a hangeffektek figyelemfelkeltés szempontjából nagyon fontosak. Milyen menő egy olyan videó, ahol hallatszik a hagyma sercegése a serpenyőn, a hajó siklása a vizen?

Kérjen árajánlatot reklám videóra még ma!

RÖVID IMÁZS VIDEÓ – Hotel Priscapac
RÖVID IMÁZS VIDEÓ – Csepel Evezős Klub

HOSSZABB BEMUTATÓ VIDEÓ

Mi a célja a bemutató videónak: a rövidebb imázs videóval “bevonzott” néző mélyebb tájékoztatása, a racionális én megszólítása, információ átadás.

Mitől lesz hatásos egy bemutató videó: egy ilyen bemutató reklám videó akkor a leghatásosabb, ha minden, a néző által relevánsnak ítélt információt tartalmaz. Ezeket az információkat videóinkban animált szövegekkel vagy kommentárral szoktuk átadni. Utóbbira kiváló példa a Hotel Priscapac bemutató videója, melyet alább vagy jobbra tekinthet meg. A bemutató reklám videók tempója lassabb, hosszabb vágásokkal dolgozunk.

A képen túl: a pörgős imázs videókkal szemben a bemutató reklám videóknál általában lassabb tempójú, kevésbé karakteres zenét használunk, különösen ha kommentárral dolgozunk. Azonban a zene konkrét jellemzőit itt is a videó témája határozza meg. A hangeffektek itt is elengedhetetlenek, hiszen egy magasabb szintre emelik a videót.

Kérjen árajánlatot reklám videóra még ma!

BEMUTATÓ VIDEÓ – Hotel Priscapac

REEL VIDEÓK

Mi a célja a reel videóknak: sok rövid, látványos videóval, az érdeklődés fenntartás, a közösségi média kommunikáció (Instagram, Facebook, Tik-Tok) sokszínűbbé tétele.

Mitől lesznek hatásosak a reel videók: egy ilyen reklámvideó sorozat felépítése és hatásosságának kulcsa nagyban függ az adott oldal céljától. Mástól lesznek hatásosak például egy Magyar Közút instagram oldalára feltöltött rövid videók és mástól egy prémium csokik gyártásával és forgalmazásával foglalkozó cég instagram oldalára feltöltött rövid videók. Összességében elmondhatjuk, hogy az ilyen, heti kétheti rendszerességgel csöpögtetett videók akkor a leghatásosabbak, ha valami újat, látványosat mutatnak és elérik, hogy másnap is eszébe jusson a nézőnek, hogy milyen jó videót látott az Önök oldalán. A videó témája a termék, szolgáltatás egy-egy elemének ismertetésétől egészen behind the scenes vagy job shadow videókig bármi lehet.

Extra info: a reel videó sosem egy videót jelent, hanem egy videó sorozatot, amit több, akár 10-20 rövid, 15-30 másodperces álló, vagy fekvő tájolású videó alkot. Ez azért hatékony, mert nem egyszer adunk egy impulzust a célközönségnek, hanem folyamatosan fent tudjuk tartani az érdeklődést.

Kérjen árajánlatot reklám videóra még ma!

REEL VIDEÓ – Biker x FPV

Ha felkeltettük az érdeklődésed és Te is szeretnél egy hasonló reklám videót, vedd fel velünk a kapcsolatot és kezdődhet is a közös munka!